Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Κομβικής σημασίας στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο για την Αντιτρομοκρατική  είναι η μαρτυρία του τέταρτου θύματος που δέχθηκε πυροβολισμούς, αλλά κατάφερε να τρέξει και να μπει στα γραφεία.

Το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή με τους δράστες και γνωρίζει καλά το περιστατικό. Για την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για το «πρόσωπο- κλειδί» της υπόθεσης και η κατάθεσή του θα ρίξει φως.

Την ίδια ώρα, άλλος ένας κάλυκας βρέθηκε χτες το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και εστάλη για εξέταση δίχως να υπάρχουν ελπίδες ότι θα προσθέσει κάποιο στοιχείο στην υπόθεση καθώς οι υπόλοιποι 12 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ήταν από το «καθαρό» zastava.

Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., και η εξέταση της μοτοσυκλέτας  που εγκατέλειψαν οι δράστες  μετά την επίθεση.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, να πετάξουν στο ρέμα τη μηχανή για να εξαφανίσουν τα στοιχεία και πήραν μαζί τους τη πινακίδα φεύγοντας με τη συνδρομή υποστηρικτικής ομάδας.

Σημαντική είναι όμως η συμβολή των δεκάδων βίντεο που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής και αφορούν στην ώρα της επίθεσης, και λεπτά μετά τη δολοφονία.  

Όπως προέκυψε από το βίντεο που παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η δολοφονική επίθεση διήρκεσε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι την ώρα της επίθεσης στην είσοδο των γραφείων βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι δύο δράστες κατέβηκαν από τη μοτοσικλέτα και προχώρησαν προς το μέρος τους και ο ένας αρχικά πυροβόλησε από απόσταση 15 μέτρων τον ένα από τους τέσσερις νεαρούς, χωρίς να τον πετύχει κι εκείνος κατάφερε να μπει στα γραφεία και να γλιτώσει, ενώ συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των άλλων. Πλησίασε τα θύματά του από απόσταση λίγων εκατοστών, πυροβολώντας τους στο κεφάλι.

Ο εκτελεστής φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ο συνεργός του κράνος, ενώ και οι δύο ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και φορούσαν γάντια.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, εκ των οποίων τρεις θεωρούνται σοβαρές  για τις έρευνες, καθώς ήταν μπροστά στη σκηνή της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό του τρίτου.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός εξ αυτών που δήλωσε χτες  «Σταμάτησαν να σκοτώνουν όταν τελείωσαν οι σφαίρες.

Τέλος, για την Αντιτρομοκρατική το σενάριο της Σέχτας Επαναστατών λόγω της κυνικότητας του επίθεσης και η περίπτωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» δεν έχει φύγει από το τραπέζι και ακόμη επανεξετάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν το αιματηρό περιστατικό με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.