Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δήλωσε:

«Η εν ψυχρώ δολοφονία δύο νέων συμπολιτών μας στην αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια στο Νέο Ηράκλειο μας προκαλεί βαθιά οδύνη και έντονη αγωνία. Με σεβασμό στη μνήμη τους, στην επιχειρησιακή εξέλιξη των ερευνών και στις δομές της ελληνικής Δικαιοσύνης, σπεύδουμε να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ελαστικής και κατά το δοκούν ερμηνείας με αυθαίρετα κριτήρια ιδεολογικής, αξιολογικής ή ηθικής νομιμοποίησης της παράνομης βίας. Η καταδίκη της, ανεξαρτήτως πηγής και κινήτρων, εκτός από ρητορικά ομόθυμη, οφείλει να είναι έμπρακτη και ουσιαστική, προκειμένου να εγγυηθεί την κοινωνική και τη δημοκρατική ομαλότητα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικών κέντρων, ΜΜΕ, ή άλλων παραγόντων να παράσχουν νομικό προκάλυμμα στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και να συντηρήσουν τον φαύλο κύκλο απενοχοποίησης της βίας με επιλεκτική μεταχείριση των αιτιών και των εκδηλώσεών της θα βρει αντιμέτωπο, σύσσωμο τον νομικό κόσμο της χώρας».