Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περιπτώσεις παραβίασης των νόμων για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας που αφορά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, από τα οποία προκύπτει ότι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να καταβάλουν σε εργαζομένους τους, μισθούς και επιδόματα που βάσει του ενιαίου μισθολογίου θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.

Παράλληλα, στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών τίθενται οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, οι οποίοι φέρονται να εξακολουθούν να εισπράττουν μισθούς και επιδόματα, παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου.

Με άλλη εντολή της, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί, επίσης, δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ παρανόμως εισπράττουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδόματα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους.

 

Ε.Σ.