current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση21:45

Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο κατάστημά του

Με την εκδίκαση της υπόθεσης 44χρονου επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό πριν από τέσσερα χρόνια στο κατάστημά του στο Φαληράκι με σκοπό να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 

Δημοσίευση 21:45’
αρθρο-newpost

Με την εκδίκαση της υπόθεσης 44χρονου επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό πριν από τέσσερα χρόνια στο κατάστημά του στο Φαληράκι με σκοπό να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 

Με την εκδίκαση της υπόθεσης 44χρονου επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό πριν από τέσσερα χρόνια στο κατάστημά του στο Φαληράκι με σκοπό να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Αν και η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Φεβρουάριο του 2013 κανονικά από το δικαστήριο, εντούτοις κατά την ακροαματική διαδικασία αποφασίστηκε η αναβολή αυτής προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα της προσέλευσης ειδικού πραγματογνώμονα για να καταθέσει στη δίκη. Έτσι η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον στις 7 Νοεμβρίου 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας διατηρούσε κατάστημα με γούνες και δερμάτινα στο οποίο τέλη Φεβρουαρίου του 2009 ξέσπασε μία περίεργη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και να προκληθούν ζημιές αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, περίπου στις 5 παρά 20 τα ξημερώματα στις 26 Φεβρουαρίου 2009 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για φωτιά σε κατάστημα στο Φαληράκι. Άμεσα, δύναμη της υπηρεσίας με οχήματα και άνδρες έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο «Φώκιαλη» στο Φαληράκι όπου κατάστημα ενδυμάτων με δερμάτινα και γουναρικά, ιδιοκτησίας 44χρονου είχε τυλιχθεί στις φλόγες. 

Το έργο της πυρόσβεσης ήταν αρκετά δύσκολο καθώς η φωτιά είχε κυκλώσει όλο το κατάστημα, ενώ την ίδια ώρα φλεγόταν και το αυτοκίνητο του 44χρονου το οποίο είχε σταθμευμένο κάτω από τέντα και 5 περίπου μέτρα από το κατάστημά του! 
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά όμως το κατάστημα είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Σε ότι αφορά το όχημα ζημιές προκλήθηκαν στο μπροστινό μέρος του. 

Από τη πρώτη στιγμή η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως περίεργη καθώς αρκετά ήταν τα ερωτηματικά που κλήθηκαν να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο αλλά και στο κατάστημα του 44χρονου χωρίς εύκολα κάποιος να μπορεί να τα συνδέσει μεταξύ τους, αφού όχημα και επιχείρηση τους χώριζαν αρκετά μέτρα. 

Επίσης βάση των ίδιων πληροφοριών, έντονη ήταν η οσμή βενζίνης (βρέθηκαν υπολείμματα) σε όλο το κατάστημα, ενώ φλόγες και εστίες υπήρχαν παντού. Αλλά και το γεγονός ότι το κατάστημα ήταν ασφαλισμένο προκάλεσαν την παρέμβαση του τότε αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και παρήγγειλε περαιτέρω έρευνα από ειδικό πραγματογνώμονα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε βάρος του 44χρονου ιδιοκτήτη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό, απόπειρα απάτης και απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας (άρθρο 388). 

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης τον Απρίλιο του 2011 ο 44χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γιώργο Σάμιτα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου κ. Μαρίας Κωτούλα για να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και τόνισε ότι τα υπολείμματα βενζίνης που βρέθηκαν στο κατάστημα του ήταν από τα υλικά που χρησιμοποιούσε για το καθαρισμό των δερμάτινων που κατείχε και διέθετε για πώληση. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της εγγυοδοσίας ποσού 2.500 ευρώ. Στη δίκη ως συνήγοροι υπεράσπισης παρίστανται οι κ.κ. Γιώργος Σάμιτας και Σταύρος Σταυρή. 


σχετικα αρθρα