current views are: 2

4 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:56

Τα τέσσερα γυαλιά ηλίου του χειμώνα και πως να τα φορέσετε!

Τι μπορεί να απογειώσει το outfit; Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν πλέον μόνιμο αξεσουάρ τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα! 

Δημοσίευση 14:56’
αρθρο-newpost

Τι μπορεί να απογειώσει το outfit; Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν πλέον μόνιμο αξεσουάρ τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα! 

Τι μπορεί να απογειώσει το outfit; Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν πλέον μόνιμο αξεσουάρ τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα! Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία η “καλοκαιρινή” περίοδος ξεκινά τον Μάϊο και τελειώνει αρχές Νοέμβρη τα γυαλιά ηλίου είναι must! Μιας λοιπόν και η ανάγκη για προστασία των ματιών από τον ήλιο είναι επιτακτική, γιατί να μην γίνει προσωπική και στυλάτη όπως συμβαίνει με τις γειτονικές Ιταλίδες; Τα γυαλιά ηλίου συμπληρώνουν το ντύσιμο αρμονικά και προσθέτουν στο “χαρακτήρα” του. Ορίστε λοιπόν τα “γυαλιά του χειμώνα” από την δική μας ματιά, για να ενημερωθείτε, να πειραματιστείτε και τέλος να διαλέξετε εκείνα που θα απογειώσουν την εμφάνισή σας! Enjoy!

Round… (and about!) 

Είναι ό,τι πιο καινούργιο έχει να προτείνει η μόδα! Ξεκίνησαν με δειλά βήματα λίγο πριν το καλοκαίρι του 2012 και ένα χρόνο μετά έχουν κατακτήσει τον τίτλο του must-have! Προσοχή όμως γιατί τα ολοστρόγγυλα γυαλιά εγκυμονούν τον κίνδυνο να κάνουν ένα πρόσωπο να φαίνεται υπερβολικά στρογγυλό. Ιδανικά ταιριάζουν σε πρόσωπα με έντονες γωνίες και σαγόνι ή σε πρόσωπο σχήμα καρδιάς.. Εάν όμως το σχήμα του προσώπου σας δεν είναι τόσο τετράγωνο αλλά θέλετε να εντάξετε ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά στην συλλογή σας, προτιμήστε καλύτερα ένα απλό σχέδιο, χωρίς σκελετό και έντονο σχέδιο! Κάντε το όπως η blogger Chiara Ferragni!

Cat-eye (ή αλλιώς «πεταλουδέ») 

Σικ, κλασσικό και με “Ιταλικό αέρα” αυτά τα γυαλιά σου δίνουν τον αέρα μιας femme-fatale! Αφού τα επανέφεραν οι vintage lovers κέρδισαν μια θέση στην καρδιά και στην ντουλάπα μας! Τα γυαλιά αυτά – σίγουρα πιο εύκολα απο τα round – μπορούν να φορεθούν από πρόσωπα οβάλ (πραγματικά τα ζηλεύω μιας και ταιριάζει σχεδόν κάθε τύπος σε ένα τέτοιο σχήμα!) αλλά και από πρόσωπα σε σχήμα “διαμάντι” (είναι εκείνα με μικρό μέτωπο, μάτια, σαγόνι και πηγούνι αλλά με έντονα μάγουλα). Κάντε το όπως η Olivia Palermo που σε κάθε της outfit τα εντάσσει τέλεια!

Wayfarer (Rock… and Roll) 

Girly-rock… Aν και παλαιότερο trend, τείνουν να γίνουν κομμάτι basic/must-have! Από τα απλά rock, μαύρα μέχρι και floral τα Wayfarer προσθέτουν ροκ/wild διάθεση στο outfit. Ο συγκεκριμένος τύπος γυαλιών ηλίου έχει πολλές παραλαγές σκελετού, σίγουρα λοιπόν θα υπάρχει και μία για να αναδεικνύει το πρόσωπό σας κρύβοντας τα λιγότερο δυνατά σας σημεία! Παράδειγμα? Για μεγάλα μέτωπα ιδανικά είναι εκείνα τα σχέδια με έντονο σκελετό ή εντυπωσιακά σχέδια στο πάνω μέρος για να τραβούν εκεί την προσοχή. Εάν έχετε έντονα μάγουλα και στενό πάνω μέρος ή πρόσωπο πιο τετραγωνισμένο τότε το σχέδιο που θα σας πηγαίνει περισσότερο είναι ένα που θα κάνει έντονη καμπύλη στο κάτω μέρος ενώ το πάνω θα είναι πιο φλύαρο. Έτσι, τα μάγουλα αναδεικνύονται ενώ δίνεται η εντύπωση ενός πιο οβάλ σχήματος. Κάντε το όπως η Jessica Alba της οποίας η ντουλάπα έχει ένα για κάθε συνδιασμό!

Semi-frameless 

Αυτό το στυλ γυαλιών ταιριάζει σε πρόσωπα με σχήμα καρδιάς, αλλά και σε τετράγωνα πρόσωπα καθώς προσθέτει καμπύλες. Στρογγυλά πρόσωπα ή πρόσωπα με έντοντες καμπύλες μπορούν να φορέσουν τα συγκεκριμένα γυαλιά, όμως θα πρέπει να προτιμηθούν σχέδια με έντονες γωνίες και λιγότερες καμπύλες! Ευτυχώς η μεγάλη ποικιλία στα σχέδια κάνει δυνατό να βρείτε ένα για το δικό σας πρόσωπο! Κάντε το όπως η Beyonce!

Να θυμάστε! 
– Πάντα να δοκιμάζετε τα γυαλιά τόσο με λυτά όσο και με δεμένα μαλλιά!
– Πάντα να συμβουλεύεστε τον οπτικό σας καθώς αυτός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, τόσο σε σκελετούς και σε φακούς όσο και σε σχήματα προσώπου! Το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και μαζί με τα χρώματα αλλά και το κόψιμο των μαλλιών κάνουν ακόμη πιο ιδιαιτερη την επιλογή γυαλιών!
– Πριν από την αγορά, μια έρευνα είναι πάντα απαραίτητη (πάντα με καλή διάθεση και με παρέα για μια δεύτερη γνώμη!). 

 


σχετικα αρθρα