Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο η ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα εκκρεμεί και οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής ότι ίσως σχεδιάζεται και νέο τρομοκρατικό χτύπημα πληθαίνουν.

Για αυτό το λόγο οι αστυνομικοί επιχειρούν με κάθε τρόπο να έρθουν πιο κοντά στους δράστες. Αυτή τη φορά, έπειτα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση φωτογραφιών- με σκοπό να δοθούν από πολίτες περισσότερα στοιχεία-από το βίντεο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. με τον εκτελεστή την ώρα της επίθεσης και τις φωτογραφίες με λεπτομερή στοιχεία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται κοντά στην… αποκρυπτογράφηση των χαρακτηριστικών του προσώπου του δολοφόνου.

Βάσει των μαρτυριών που θεωρούνται αξιόπιστες αλλά και της περιγραφής του τέταρτου θύματος της επίθεσης, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή, ο σκιτσογράφος της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στο πλήρες πορτρέτο του δράστη. Το εν λόγω πορτρέτο αναμένεται για την Αντιτρομοκρατική να λύσει μέρος του… μυστηρίου της υπόθεσης και να βοηθήσει στην εύρεση νέων μαρτύρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

Πού έκρυβαν τη μοτοσυκλέτα

Το σημείο- χώρο που έκρυβαν οι δράστες τη μοτοσυκλέτα αναζητά η Αντιτρομοκρατική για να προσθέσει πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Εξάλλου, από χθες, αξιωματικοί της Αστυνομίας σημειώνουν ότι δεν είναι απίθανο οι δράστες να διατηρούν γιάφκα είτε στα βόρεια είτε στα δυτικά προάστια.

Η μοτοσυκλέτα πάντως είναι μάρκας HONDA, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής. Η μοτοσικλέτα, κατά τον χρόνο ανεύρεσής της δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους.

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πρόκειται για την ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

Ο… τρόμος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα θύμα που έχασε τη ζωή του στην επίθεση δέχθηκε τα πυρά ενώ ακόμη ήταν όρθιος καθώς είχε υποστεί σοκ και δεν μετακινήθηκε για να σωθεί όπως ο προστατευόμενος από χτες μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε το τέταρτο θύμα που γλίτωσε επείδη έσκυψε και κατάφερε να μπει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές και ένιωσε τις σφαίρες να περνούν ξυστά από το πρόσωπό του.

Ο εκτελεστής ήρθε ψύχραιμος πεζός χωρίς να μιλήσει και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση 15 μέτρων.