Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε σήμερα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτικά:

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν με βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί αρχικά μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στηΘεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυρούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τ α7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι ενώ αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.