current views are: 1

5 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:59

Παραλύει η χώρα αύριο από τις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Γενική απεργία αύριο Τετάρτη για τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα μετακινήσεις και συναλλαγές να γίνονται μετ’εμποδίων. 

Δημοσίευση 05:59’
αρθρο-newpost

Γενική απεργία αύριο Τετάρτη για τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα μετακινήσεις και συναλλαγές να γίνονται μετ’εμποδίων. 

Γενική απεργία αύριο Τετάρτη για τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα μετακινήσεις και συναλλαγές να γίνονται μετ’εμποδίων. 

Tροποποιήσεις και ματαιώσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

«Χειρόφρενο» για 24 ώρες θα τραβήξουν και τα τρόλεϊ ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό 

Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας στη γενική απεργία από τις 12.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι. Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια με την ΠΝΟ να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

Παραλύει και η Υγεία

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

Εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι στους «δρόμους»

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές με τις ομοσπονδίες τους να κάνουν λόγο για «αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους».

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας.

Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.
 


σχετικα αρθρα