Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) στηρίζει την απεργία της 6ης Νοεμβρίου 2013 που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, τις οικογένειές τους, καθώς και κάθε αλληλέγγυο, ευαισθητοποιημένο πολίτη να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν παραθέτουν τις διεκδικήσεις τους:

Δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους, κανένας ανασφάλιστος τυφλός χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καμία περαιτέρω περικοπή σε μισθούς και συντάξεις και επαναφορά τους στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2009.

Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, να ανοίξουν άμεσα όλα τα Ειδικά Σχολεία, στελεχωμένα με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Καμία επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, απαλλαγή της πρώτης κατοικίας και προστασία από τους πλειστηριασμούς.

Καμιά περικοπή του ΕΚΑΣ στους αναπήρους συνταξιούχους κάτω των 65 ετών.

Μη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία μας.

Παράταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, του προνοιακού επιδόματος τυφλότητας αλλά και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους τυφλούς και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εκφασισμού της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας, κατάσταση η οποία πλήττει πρώτα από όλα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι άνθρωποι με αναπηρία.