Στην κατεύθυνση μιας νέας «Σέχτας Επαναστατών» αναζητάει η Αντιτρομοκρατική τους δράστες της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο. Από στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου περιγράφονται ως άτομα που έδρασαν τη διετία 2009 - 2010 και επαναδραστηριοποιήθηκαν ύστερα από περίοδο «σιωπής» που μεσολάβησε από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι, τα εν λόγω άτομα είτε δεν συνελήφθησαν το 2009 - 2010 είτε αποφυλακίστηκαν μετά την προσωρινή παραμονή τους στη φυλακή.

Δεν θεωρείται τυχαία η επαναλαμβανόμενη, από τον Ιούνιο, αναφορά των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στη Σέχτα. Οι αστυνομικοί βλέπουν μάλλον μια δεύτερη γενιά της Σέχτας που πιθανό να αποτελείται από νεαρά άτομα, αλλά και άτομα που είχαν συμμετέχει με κάποιο τρόπο σε παλαιότερα χτυπήματα.  

Σοκάρει το βίντεο της διπλής δολοφονίας

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα χθες βίντεο από κάμερα ασφαλείας με το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του εκτελεστή και της μοτοσικλέτας, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μια μοτοσυκλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα διανύει τη λεωφόρο Ηρακλείου (από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθόνης) και προσπερνά το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (το κτίριο με την άσπρη οροφή που διακρίνεται στο κάτω μέρος του καρέ).

Στο 34ο δευτερόλεπτο του βίντεο φαίνονται δύο άτομα τα οποία τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της μοτοσυκλέτας. Έχουν ήδη σταθμεύσει την μοτοσυκλέτα, σε σημείο που δεν κατέγραψε η κάμερα.

Ο προπορευόμενος φορά άσπρο κράνος. Στην αρχή εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία του καρέ, μετά τους κρύβει η κάτοψη του κτιρίου, όταν όμως φτάσουν στην αριστερή γωνία του κτιρίου, αλλά και της οθόνης, φαίνεται ξεκάθαρα το άτομο που φορά άσπρο κράνος να προτείνει το χέρι- στο οποίο κρατά το όπλο.

Αμέσως διακρίνονται δύο λάμψεις.. Ο άνδρας με το άσπρο κράνος πυροβολεί και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και οι δύο τρέχουν πάλι προς την άνοδο της λεωφόρου Ηρακλείου όπου έχουν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα.

«Άνθρακας» η μοτοσυκλέτα

Η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες. Πρόκειται για λευκή Africa Twin, που εκλάπη στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα και βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς το πρωί του Σαββάτου. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας (ΖΥΧ 668) και τις μπαγκαζιέρες.

Στο ντεπόζιτο της βενζίνης υπήρχε προσαρμοσμένη μια δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακα έντυπη ένδειξη με τον αριθμό «46».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εξερεύνηση της μηχανής στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα ευρήματα, όπως δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν ομοιότητες στον τρόπο δράσης των εκτελεστών στα γραφεία της Χ.Α. με αυτών που εκτέλεσαν τον περασμένο Απρίλιο δύο άτομα έξω από κλαμπ της Πάτρας και με την εκτέλεση στην Αγία Νάπα.