Ρεπορτάζ : Σταυριανή Καραμανίδη

Το μπρα ντε φερ του υπουργείου Υγείας με τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα της υγείας πληρώνουν κυριολεκτικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς από αύριο θα χρειαστεί να καταβάλλουν τοις μετρητοίς το κόστος των εξετάσεων σε διαγνωστικά κέντρα και μετά να μπαίνουν στην περιπέτεια διεκδίκησης των χρημάτων τους από τον Οργανισμό.

Το εξώδικο που έφτασε στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι από τις 7 Νοεμβρίου και θα χρειαστούν ρευστό στην τσέπη τους, για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

«Ήδη σήμερα, ο Οργανισμός σας είναι υπερήμερος ως προς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα μέλη των Σωματείων μας για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2013…», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.Δ.Ι.Κ.) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Υ.), με την επισήμανση ότι πέραν αυτών, εκκρεμούν οφειλές της περιόδου 2007-2011, αλλά και του 2012, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις - μέλη τους, να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, καταλήγουν ότι εφόσον δεν τα τακτοποιηθούν οι οφειλές, δεν θα δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ«Στις 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οκτωβρίου του 2011. Το συνολικό ποσό είναι πολλαπλάσιο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την άρνησή μας να δεχόμαστε παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ», διευκρίνισε στο newpost.gr ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

 

Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικές κλινικές, που επίσης είχαν προβεί σε διακοπή της πίστωσης σε ασφαλισμένους του Οργανισμούς, ανέστειλαν το μέτρο, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και έτσι οι ασφαλισμένοι μπορούν και πάλι να νοσηλεύονται καταβάλλοντας μόνο την συμμετοχή τους.

TAGS