«Ρολά» κατέβασαν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες μάλιστα προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, υπό βροχή ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια, ενώ ματαιώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως καθώς σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μικρή και η βροχή στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την πορεία της συγκέντρωσης.

Νωρίτερα, τα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας επιχείρησε να ρίξει μερίδα των διαδηλωτών από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που διαμαρτύρεται ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. Στο σημείο έφτασαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν τους διαδηλωτές. 

Θεσσαλονίκη

Πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίηθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στη συγκέντρωση συμμετέχουν πάνω από 2000 άτομα.

Η κατεύθυνση της πορείας θα είναι από Αγίου Δημητρίου, Ιασονίδου, Εγνατία, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Πορεία ξεκίνησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ που ήταν συγκεντρωμένα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Καλαμάτα

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο με τα συνεχή σκληρά μέτρα των μνημονίων έστειλαν οι απεργοί της Καλαμάτας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Τις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση, κατήγγειλαν στις ομιλίες τους οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα και της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, καθώς και ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Στέφανος.

Ακολούθησε πορεία στην Αριστομένους και στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία.

Κρήτη

Οι καιρικές συνθήκες με την βροχή ματαίωσαν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν ήταν ελάχιστοι, αλλά έστω και έτσι έκαναν μια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Πορεία έκαναν και οι παρευρισκόμενοι στο απεργιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866 των Χανίων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας όπου είναι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Πάτρα

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στο κέντρο της πόλης.  Η πορεία του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και του ΠΑΜΕ από την πλατεία Γεωργίου.