Σε ειρηνικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι πορείες των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση των ΕΚΘ- ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εργαζομένων από την ΕΛΒΟ, τα μέσα μεταφοράς, το χώρο της υγείας και επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε αυτή πήραν μέρος και εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και φοιτητές που έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε και η πορεία του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, με ομιλητές εκπροσώπους εργαζομένων από διάφορους κλάδους. Πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ έκαναν και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, που συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ταμείου είσπραξης εσόδων ΙΚΑ, στην οδό Βαλαωρίτου, όπου στεγάζεται το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ) πραγματοποίησαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΒΕ, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, εμποροβιοτέχνες, αυτοκινητιστές και ιδιοκτήτες ταξί, ζητώντας την κατάργηση του ΚΕΑΟ, πάγωμα και «αποποινικοποίηση» των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και «ρεαλιστικές» ρυθμίσεις εξόφλησης των εισφορών τους.

Οι αστικές συγκοινωνίες, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.