current views are: 2

7 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:48

Επιμένουν τα εισπρακτικά «κοράκια» – δικηγόροι τώρα και μέσω… εξωτερικού

Βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν αποδειχθεί κάποιοι δικηγόροι, που σε ρόλο εισπρακτικών εταιρειών, απειλούν και εκβιάζουν τους δανειολήπτες, παραβαίνοντας έναν προς έναν τους περιορισμούς του νόμου  3758/2009, που διέπει τη λειτουργία τους. Μάλιστα, τα «πιράνχας» των δικηγορικών – εισπρακτικών, δεν διστάζουν να στείλουν στο νοσοκομείο ακόμη και γέροντες…

Δημοσίευση 04:48’
αρθρο-newpost

Βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν αποδειχθεί κάποιοι δικηγόροι, που σε ρόλο εισπρακτικών εταιρειών, απειλούν και εκβιάζουν τους δανειολήπτες, παραβαίνοντας έναν προς έναν τους περιορισμούς του νόμου  3758/2009, που διέπει τη λειτουργία τους. Μάλιστα, τα «πιράνχας» των δικηγορικών – εισπρακτικών, δεν διστάζουν να στείλουν στο νοσοκομείο ακόμη και γέροντες…

Ρεπορτάζ : Σταυριανή Καραμανίδη

Βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν αποδειχθεί κάποιοι δικηγόροι, που σε ρόλο εισπρακτικών εταιρειών, απειλούν και εκβιάζουν τους δανειολήπτες, παραβαίνοντας έναν προς έναν τους περιορισμούς του νόμου  3758/2009, που διέπει τη λειτουργία τους.

Μάλιστα, τα «πιράνχας» των δικηγορικών – εισπρακτικών, δεν διστάζουν να στείλουν στο νοσοκομείο ακόμη και γέροντες, συγγενείς των οφειλετών, που έχουν την ατυχία να απαντήσουν στις τηλεφωνικές τους κλήσεις, αφού νωρίτερα τους έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Η καταγγελία δανειολήπτριας, που φέρνει στο φως το newpost.gr, είναι ενδεικτική της αναλγησίας. «Στην τράπεζα έχω δηλώσει το κινητό μου ως τηλέφωνο επικοινωνίας, αλλά η εισπρακτική στην οποία έχει μεταβιβαστεί το δάνειο επιμένει να παίρνει τον πατέρα μου.

Κάνουν καθημερινές κλήσεις, δύο και τρεις φορές την ημέρα, μέχρι και στις 9 το βράδυ, σε έναν άνθρωπο 92 χρονών, παρότι δεν έχει καμία σχέση με το δάνειο, δεν είναι ούτε ο κύριος οφειλέτης, ούτε εγγυητής και κυρίως δεν τους έχω δώσει εγώ τον αριθμό του ως τηλέφωνο επικοινωνίας.

Θα πρέπει να το βρήκαν μόνοι τους από τον κατάλογο», υποστηρίζει 50χρονη δανειολήπτρια, τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση παντός αρμοδίου (και του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, στην περίπτωση που αποφασίσει να κρίνει σκόπιμη την παρέμβασή του).

Η προσπάθεια της δικηγόρου της δανειολήπτριας, να έρθει σε συνεννόηση με την εισπρακτική – δικηγορική εταιρεία, με σκοπό να γίνει ρύθμιση για την αποπληρωμή της οφειλής, δεν είχε καλύτερη κατάληξη.

«Προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι είναι ξεκάθαρα παράνομο να ενημερώνουν τρίτους για τραπεζικές οφειλές, πέραν του ανήθικου του πράγματος να παίρνεις έναν ενοχλείς έναν ηλικιωμένο 92 χρονών. Αυτό που εισέπραξα ήταν προσβολές, μου είπαν ότι ψευδώς ισχυρίζομαι ότι είμαι δικηγόρος και το μόνο που επαναλάμβαναν ήταν ότι πρέπει να πληρωθούν οι δύο καθυστερημένες δόσεις», λέει στο newpost.gr η δικηγόρος, Κατερίνα Ζαγκανά.

Μέσω εταιριών του εξωτερικού η απαίτηση

Η ανεξάντλητη απαξίωση της 50χρονης, με σχόλια τύπου «όταν τα έπαιρνες δεν ήξερες ότι δεν είχες να πληρώσεις;», πηγάζει από ένα δαιδαλώδες σχήμα εταιρικών μεταβιβάσεων των δανείων, που τελικά καταλήγει στο εξωτερικό.

Από το εξώδικο – ντοκουμέντο, που δημοσιεύει το newpost.gr προκύπτει ξεκάθαρα η «πώληση» της οφειλής της 50χρονης, σε εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, η οποία πλέον είναι αρμόδια να εισπράξει. Πρόκειται για εταιρεία που συστήθηκε το 2013 και στις αρχές του καλοκαιριού, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των πιστωτικών καρτών, αλλά και καταναλωτικών δανείων, ελληνικής τράπεζας.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, το newpost.gr είχε αποκαλύψει ότι ετοιμάζονται οι πρώτες αγωγές ξένων, οι οποίοι έχουν αγοράσει δάνεια Ελλήνων.


σχετικα αρθρα