Στα ίχνη κυκλώματος δουλεμπόρων βρίσκεται η ΕΛΑΣ, καθώς συνελήφθη στο Ηράκλειο ένας 30χρονος από τη Συρία, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία διευκόλυνε την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της ομάδας είχαν μεταφέρει 12 Αιγύπτιους έναντι 2.000 έως 4.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στη συνέχεια, τους κρατούσαν σε σπίτι απαιτώντας από αυτούς την άμεση καταβολή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Εξάλλου, αναζητείται 36χρονος, επίσης από τη Συρία, ως ηγετικό στέλεχος της ομάδας, ενώ συνελήφθησαν και τέσσερις Αιγύπτιοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε περιοχή του Ηρακλείου εντοπίστηκαν τέσσερις Αιγύπτιοι ηλικίας 18, 22, 26 και 29 χρονών, σε βάρος των οποίων κινήθηκε αρχικά, η διαδικασία της διοικητικής απέλασης από τη χώρα, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου συνελήφθη ο 30χρονος Σύρος. Στο συγκεκριμένο σπίτι βρέθηκαν ένα μαχαίρι, μια βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου του ΙΚΑ, ένα αποδεικτικό ενημερότητας και δυο φωτογραφίες.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο 30χρονος είναι μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία «έχει συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που αφορούν στη διακίνηση παράνομων μεταναστών με σκοπό το χρηματικό όφελος», όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η εγκληματική ομάδα, αποτελείται επιπλέον, από τρεις υπηκόους Συρίας, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ ο ένας από αυτούς, ηλικίας 36χρονών, έχει ηγετική θέση στην ομάδα.

Εξάλλου, όπως προέκυψε από την προανάκριση και την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, αρχικά είχαν μεταφέρει 12 αλλοδαπούς υπηκόους Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις συλληφθέντες, με αντίτιμο την καταβολή χρηματικού ποσού από 2.000 έως 4.000 ευρώ, για το κάθε άτομο, ενώ στη συνέχεια τους κρατούσαν παράνομα σε σπίτι στο Ηράκλειο, απαιτώντας από αυτούς την άμεση καταβολή των χρημάτων που είχαν συμφωνήσει.

Ο 30χρονος Σύρος οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων Αιγυπτίων θα εφαρμοστεί επιπρόσθετα και το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα τους.

Η προανάκριση και αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.