Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία η οποία συνέβη πριν πέντε μέρες στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 25 ετών για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός των δυο αλλοδαπών τα στοιχεία ταυτότητας του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 1-11-2013 αργά το απόγευμα, στη Πάτρα, οι δυο δράστες επιτέθηκαν σε 31χρονη πεζή ομοεθνή τους και της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό πόσο των 600 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης οι δράστες, με χρήση βίας, αφαίρεσαν από την παθούσα μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της και τράπηκαν σε φυγή με όχημα στο όποιο τους ανέμενε ο τρίτος συνεργός τους.

Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου - Πατρών από όπου την 4-11-2013 κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών τη ληστεία σε βάρος της.

Από την άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δυο δραστών οι οποίοι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.