Ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Θεσσαλονίκης θα κατέλθει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

«Το ζήτημα είναι να κάνεις καλύτερη πολιτική για τους δημότες με λιγότερα λεφτά» τόνισε. Υπογράμμισε ότι, «πρέπει να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του δήμου και η διοίκηση πρέπει πρώτη να δώσει το παράδειγμα».

Ο κ. Μάτης άσκησε κριτική κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και για το ζήτημα της αποκομιδής, λέγοντας πως «επί διοίκησης Μπουτάρη η αποκομιδή μας κοστίζει 60% παραπάνω».

Επεσήμανε την ανάγκη οι άνθρωποι που θα διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι απολύτως καθαροί και να φροντίζουν να μην υπάρχει τίποτε κρυφό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», με τον δημοτικό σύμβουλο (και αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου) Χάρη Αηδονόπουλο να παρίσταται ως εκπρόσωπος του επικεφαλής (και υφυπουργού Παιδείας) Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων. Μήνυμα για «καλή επιτυχία» έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων» Στέλιος Παπαθεμελής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.