Παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Η επιχείρηση άρχισε περίπου στις 4:15 το πρωί με αποκλεισμό του χώρου και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο. Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ο εισαγγελέας αποχώρησε από την ΕΡΤ έχοντας ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του εξοπλισμού, μάλιστα οι χώροι βιντεοσκοπήθηκαν, και δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά. 

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου για την επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ. «Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Νίκος Βούτσης, οι οποίοι επιδεικνύοντας ταυτότητες στους άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να μπουν μέσα στον προαύλιο χώρο.  

Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ πολίτες και δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, αλλά και μπροστά στα ΜΑΤ που έχουν κόψει το ρεύμα της Μεσογείων στο ύψος της πλατείας της Αγίας Παρασκευής καθώς οι αστυνομικοί έχουν χωρίσει την άνοδο της Μεσογείων σε δύο μπλόκα.

Κλειστό είναι από το πρωί το ρέυμα ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής έως και το κτίριο της ΕΡΤ. Το ρεύμα της καθόδου έκλεισε λίγο μετά τις 10.30 καθώς  ένταση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, μεταξύ αστυνομίας και διαμαρτυρόμενων για την επέμβαση στο κτίριο της ΕΡΤ, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το Ραδιομέγαρο

Να σημειωθεί ότι ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Τουλάχιστον 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο και από τις δύο πλευρές της Μεσογείων ενώ οι παρεβρισκόμενοι δεν ξεπερνούν τα 80 άτομα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη στο real Fm, οι αστυνομικές δυνάμεις σφράγισαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι... χειροπέδες.

Ένταση επικρατησε νωρίς το πρωί από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Όταν τα ΜΑΤ εισήλθαν στο προαύλιο έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρυνθεί ο κόσμος που ήταν εκεί, ενώ έγιναν και τέσσερις προσαγωγές.

 

Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή.

Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά».

Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!».

TAGS