Χωρίς φάρμακα παραμένουν οι καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι κάνουν τη θεραπεία τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμπάργκο της προμηθεύτριας εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ίδιοι οι ασθενείς να πληρώνουν τα φάρμακά τους που κοστίζουν 1000 ευρώ!

Το θέμα επαναφέρει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Απ. Λέτσιου, σύμφωνα με τις οποίες εντός των ημερών, θα καταβληθεί μέρους του χρέους προς την φαρμακευτική εταιρεία.

Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό οι καρκινοπαθείς για να μην χάσουν τη θεραπεία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη υγεία τους, υποβάλλονται σε έναν Γολγοθά για να βρουν τα φάρμακά τους.

Και αυτό διότι τα σκευάσματα των θεραπειών είναι πανάκριβα, κοστίζουν 1.000 ευρώ, ενώ για τα βρουν πρέπει να αναζητήσουν γιατρό για τα συνταγογραφήσει, να απευθυνθούν σε φαρμακείο που έχει το φάρμακο, μιας και λόγω του κόστους του δεν υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες και φυσικά όταν το βρουν να πληρώσουν.