Με άμεση αναστολή όλων των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών στα νοσοκομεία της Αττικής επ'αόριστον "απειλεί" ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) τον Υπουργό Yγείας, κ. Λοβέρδο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, σύμφωνα με τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε., αφού το Δημόσιο συνεχίζει να χρωστά στο σύλλογο υπέρογκα ποσά από παλιότερες προμήθειες. Απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται για τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων και νέος "πονοκέφαλος" για τον κ. Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του συλλόγου προς τον ίδιο τον Υπουργό ανεφέρεται ότι "Κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε από τις εταιρίες – μέλη μας όπως ανασταλούν επ’ αόριστο οι παραδόσεις αναλώσιμου υγειονομικού υλικού [γάζες, σύριγγες μ.χρ, γάντια κ.λπ.], κατ’ αρχήν προς τα νοσοκομεία της Αττικής, με την προοπτική επέκτασης της κινητοποίησης στα νοσοκομεία όλης της Χώρας, λόγω του ότι οι εταιρίες αδυνατούν πλέον να...καλύπτουν στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις τους.

Oι εταιρίες του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε., όπως επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει εμπορεύονται και διακινούν, ως επί το πλείστον, αναλώσιμο υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κ.λπ.). Η επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών μας απευθύνεται, σε μεγάλο μέρος, στα δημόσια νοσοκομεία, με προϊόντα εξαιρετικά χαμηλού κόστους και με πολύ μικρά περιθώρια κέρδους, λόγω αφ’ ενός του εξ αντικειμένου ευρύτατου ανταγωνισμού, και αφ’ ετέρου του αυστηρά μειοδοτικού χαρακτήρα των δημοσίων διαγωνισμών προμηθείας τους.

Πράγματι οι εταιρίες – μέλη μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεδομένου ότι: παρά τις υποσχέσεις και δημόσιες δεσμεύσεις Σας, για εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων που αφορούν σε προμήθειες του 2010 με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2010, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να παραμένουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεξόφλητα τιμολόγια (υπολογίζεται ότι έχει πληρωθεί περίπου το 25% των τιμολογίων). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη συνεχή παραβίαση της αρχής της τυπικότητας που διέπει τους διαγωνισμούς προμηθειών εκ μέρους των νοσοκομείων και τη συχνή εκτέλεση αμφιβόλου νομιμότητας προμηθειών, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συσσώρευση ενός νέου δημόσιου χρέους και στην επανάληψη του σεναρίου της γνωστής «ρύθμισης χρεών», που συνοδεύεται πάντα από το αίτημα-απαίτηση του οικείου υπουργείου για έκπτωση στα ήδη μακροχρόνια ανεξόφλητα τιμολόγια".