Τα λόγια ενός μικρού κοριτσιού που η μητέρα του λόγω οικονομικής αδυναμίας έχει αναγκαστεί να αφήσει σε οικοτροφείο της Καλλιθέας έφτασαν μέχρι την άλλη μεριά του Ατλαντικού. H Huffington Post δημοσιεύει άρθρο με τη συγκλονιστική μαρτυρία και τα λόγια του παιδιού. 

«Μαμά, πάρε μας σπίτι και δε θα ζητήσουμε φαγητό ποτέ ξανά!» είπε με δάκρυα στα μάτια το κοριτσάκι, γαντζωμένο από τα πόδια της μαμάς του και ικετεύοντάς την να μη φύγει και να μην αφήσει στο οικοτροφείο εκείνη και τα αδέρφια της.

Η μητέρα όπως λέει η Huffington Post που επισκέπτεται καθημερινά τα παιδιά της στο οικοτροφείο καθώς δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ούτε ένα πιάτο φαγητό, φεύγει με τα μάτια γεμάτα δάκρυα. 

«Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότερα από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας «Μα αγάπη μου, δεν έχουμε τίποτα να φάτε στο σπίτι», είπε η μητέρα. Αλλά το παιδί συνέχισε να παρακαλάει: «Μαμά, πάρε μας σπίτι και δε θα πεινάσουμε ποτέ ξανά, στο υπόσχομαι!», είναι τα λόγια που φέρνουν ρίγη σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η Huffington Post γράφει: «Είναι μια από τις πολλές παρόμοιες ιστορίες στην Ελλάδα της κρίσης. Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε. Σε αρκετά προάστια όπως το όπως το Κερατσίνι, τα Ταμπούρια, την Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια, αλλά και τη δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπάρχουν όλο και περισσότερες λιποθυμίες πεινασμένων μαθητών στα σχολεία». 

Και το άρθρο καταλήγει: «Για όλους του Έλληνες του κόσμου, που είναι υπερήφανοι για την κληρονομιά της πατρίδας τους και τη συμβολή της στον Δυτικό πολιτισμό δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό από αυτά τα λόγια».