Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, σύμφωνα με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Νωρίτερα, η προσφυγή του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές. Ο υπουργός είχε ζητήσει να κριθεί και ως καταχρηστική η απεργία, κάτι που δεν συνέβη.

Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ

Από την πλευρά των αιτούντων τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους για δέκατη εβδομάδα, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), πάντως, θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 

Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας δηλώνει η ΟΛΜΕ ανακοινώνοντας σειρά κινητοποιήσεων για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Έτσι σε συνεργασία με το συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ καλεί σε Πανελλαδική κινητοποίηση το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Για την Πέμπτη η ΟΛΜΕ προγραμματίζει το μεσημέρι στις 12:30 συλαλλήτηριο στα Προπύλαια με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00 (για την απογευματινή βάρδια) και για τις 6 το απόγευμα συναυλία στο υπουργείο Παιδείας που θα ακολουθήσει ολονυχτία έξω από το κτίριο στο Μαρούσι.

Για την Παρασκευή, τέλος, η ΟΛΜΕ απευθύνει κάλεσμα για αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας την οποία θα ακολουθήσει συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.