Τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της εγκληματικότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην περιοχή του οικισμού Αγίου Ραφαήλ Βέροιας.

Από τους συλληφθέντες, οι δύο – ηλικίας 26 και 47 ετών – πιάστηκαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή φορητού ασύρματου πομποδέκτη χωρίς άδεια.

Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για έκτιση υπολοίπου της ποινής του, ενός έτους, οκτώ μηνών και τριών ημερών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων: του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης 18 μηνών για αντίσταση και του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης δύο μηνών και δέκα ημερών για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σε βάρος των δύο είχε σχηματιστεί δικογραφία για αντίσταση στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο 26χρονος και ο 47χρονος προκάλεσαν επεισόδιο και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που καταδίωκαν 28χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Οι δυο τους κατάφεραν να αποσπάσουν τον 28χρονο και να τραπούν σε φυγή, ενώ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το όχημά τους προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αστυνομικό όχημα. Ο 28χρονος τελικά συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο τρίτος συλληφθείς, 34 ετών, ενώ βρισκόταν σε τακτική άδεια που του χορηγήθηκε στις 29 Απριλίου από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δύο μηνών για διακεκριμένες κλοπές, δεν επέστρεψε ως όφειλε στις 5 Μαΐου.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ ο τρίτος θα οδηγηθεί στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας.