Στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο της Καστοριάς, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (18 και 19 χρονών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (οπλοχρησία) και περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδο). Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν.

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες από κοινού με τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται, τουλάχιστον από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση προκειμένου να πραγματοποιεί ληστείες με την απειλή ή χρήση κυνηγετικών όπλων σε αραιοκατοικημένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Καστοριάς, με απώτερο σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών και τιμαλφών.