Τα περίπου 25 βίντεο που έχει στην κατοχή της και αφορούν στη σκηνή της δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να ερευνούν οι αστυνομικοί. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πίσω από το στυγερό έγκλημα κρύβεται κάποια τρομοκρατική οργάνωση καθώς πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς ανάληψη ευθύνης.

Από την Αντιτρομοκρατική εκφράζονται φόβοι για νέο χτύπημα, καθώς έχουν περάσει επτά ημέρες και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν υπόψιν και τις μαρτυρίες που υπάρχουν από ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, το πορτρέτο του εκτελεστή δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς οι μαρτυρίες δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο να οριστικοποιηθούν τα χαρακτηριστικά τους.

«Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο θέμα της τρομοκρατίας»

Υπό άκρα μυστικότητα διαμηνύει η ΕΛ.ΑΣ. ότι γίνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής  για την διπλή δολοφονία και έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η πρόοδος των αστυνομικών ερευνών δεν βρίσκονται ψηλά στην ειδησεογραφική ατζέντα, ενώ στάσιμη αλλά ελεγχόμενη παραμένει και η υγεία του τρίτου θύματος της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας δεν κρύβει την ανησυχία του για μελλοντικά χτυπήματα λέγοντας «φοβάμαι την απαρχή ενός σπιράλ τρομοκρατικών επιθέσεων και μιας βεντέτας αίματος που θα σπείρει και πάλι την ανασφάλεια στην κοινωνία».

«Όσοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν και να διχάσουν την κοινωνία θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν» προσθέτει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Άλλωστε, χθες το απόγευμα κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  δεν παρέλειψε να επαναφέρει το θέμα τονίζοντας την κρισιμότητα τέτοιων φαινομένων και ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί όσο χρόνο και αν χρειαστεί αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα ότι «για να καταπολεμήσει η ελληνική κοινωνία την τρομοκρατία χρειάζεται η απόλυτη, ομόθυμη και χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς οποιαδήποτε - εσωτερική έστω - στα κόμματα διαφωνία, καταδίκη της τρομοκρατίας» έστειλε χτες ο κ. Δένδιας.

Όπως τόνισε, αυτό είναι το απαραίτητο βάθρο που χρειάζεται για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε ένα φαινόμενο το οποίο όχι μόνο στερεί ξεδιάντροπα ανθρώπινες ζωές, αλλά τραυματίζει τη χώρα, το κύρος της, τον κάθε Έλληνα πολίτη, την αξιοπρέπεια του καθενός από μας. «Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο θέμα της τρομοκρατίας» ζήτησε ο υπουργός, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους και στα ΜΜΕ να μην μιλούν περί «εκτέλεσης» διότι, όπως είπε, «πρόκειται για άθλιες δολοφονίες κι αυτοί οι οποίοι τα κάνουν αυτά είναι άθλιοι δολοφόνοι».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε, προσπάθεια που μπορεί να γίνει που να μην την κάνουμε ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε με απόλυτο τρόπο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

ΑΝ. ΓΑΛ.