Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Δακρυγόνα έπεσαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολίτες αλλά και βουλευτές.

Η ένταση άρχισε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν τεχνικοί της ΔΤ μπήκαν στο κτίριο συνοδευόμενοι από αστυνομικούς των ΜΑΤ και έφτασαν μέχρι το κοντρόλ.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν, εφόσον δεν έχουν ακόμη απαλλαγεί από την ευθύνη των μηχανημάτων που βρίσκονται στο κτίριο, να εισέλθουν εκπρόσωποί τους.

Στο σημείο βρίσκονταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος, αλλά και η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ειδοποιήθηκε από τους εργαζόμενους για την είσοδο των τεχνικών της ΔΤ στο χώρο και έσπευσε στην είσοδο της ΕΡΤ επιδεικνύοντας τη βουλευτική της ταυτότητα και ζητώντας να εισέλθει.

Όπως λέει στο newpost ο Δημήτρης Στρατούλης: «Τρεις ώρες αργότερα φτάσαμε στην ΕΡΤ εγώ κι ο Κουρουμπλής και είδαμε τη Ζωή, περικυκλωμένη ασφυκτικά από 15 αστυνομικούς στην είσοδο του κτιρίου, να μην της επιτρέπουν να προχωρήσει ούτε εμπρός ούτε πίσω. Σπεύσαμε να την απελευθερώσουμε και τότε οι αστυνομικοί μας προπηλάκισαν και έκαναν χρήση χημικών. Εξ΄όσων γνωρίζω η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη ενημερώσει και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, την κυρία Φάκου».

Στην ένταση οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών ενώ από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό, όπως είπε, βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ λίγο αργότερα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της πόρτας, φωνάζοντας συνθήματα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.