Το πιο σκληρό πρόσωπό της επιδεικνύει η Πολιτεία απέναντι σε μία γυναίκα που έχει χτυπηθεί από ασθένεια η οποία την έχει καταστήσει ανήμπορη ακόμη και να αυτο-εξυπηρετηθεί, στερώντας της τον τελευταίο οικονομικό πόρο που θα μπορούσε να την κρατήσει στη ζωή.

Η τετραπληγική Ευτυχία Ποποδάκη από τα Χανιά «χτυπήθηκε» από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (A. L. S.) το έτος 1993,όταν ήταν 35 ετών.

Η Ευτυχία, μία αληθινή βιοπαλαιστής, προτού νοσήσει, δούλευε στα χωράφια και με δυσκολία κατάφερνε να βγάζει τα προς το ζην για την ίδια και τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Εν έτει 1992 και έχοντας καταφέρει να μαζέψει ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό- με στερήσεις και θυσίες- αποφάσισε να ανοίξει ένα ανθοπωλείο 15 τ.μ..

Η γυναίκα αυτή, ούσα ανίδεη για τον κόσμο των επιχειρήσεων, ανέθεσε τις γραφειοκρατικές υποθέσεις της σε έναν λογιστή, εκλιπόντα πλέον, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δεν την ενημέρωσε ότι ήταν απαραίτητο να υπαχθεί σε ταμείο εμπόρων.

Τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την ίδια διότι, εκτός από την ασθένειά της, είχε να αντιμετωπίσει και το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο τελικά της αποστέρησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σύνταξη αναπηρίας του ΟΓΑ.

Ο λόγος; To «τέρας» αυτό «θυμήθηκε» έπειτα από μία σχεδόν εικοσαετία ότι η κ. Ποποδάκη είναι ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, το οποίο μπορεί τυπικά να φαίνεται ότι έχει κλείσει πρόσφατα, επί της ουσίας όμως στο κατάστημα είχε μπει «λουκέτο» από το 1996!

Μάλιστα, η ίδια φαίνεται να χρωστάει στο ταμείο εμπόρων το ποσό των 45.000 ευρώ!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία που της παρέχει το ιατροφαρμακευτικό υλικό που χρειάζεται, σταμάτησε να της κάνει πίστωση.

Τ: