Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται το φορτηγό πλοίο με τα 59 εμπορευματοκιβώτια, τα 56 από τα οποία είχαν ενδείξεις ότι περιείχαν καλάσνικοφ και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Το πλοίο φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, ενώ το φορτίο θα ανοιχτεί τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, παρουσία και της Υπηρεσίας του Τελωνείου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, βάσει των παραστατικών, τα κοντέινερ μεταφέρουν τουλάχιστον 20.000 καλάσνικοφ.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν από την Ταξιαρχία της Κω ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου κοντά στα Ίμια το οποίο είχε ανορθόδοξες εναλλαγές πορείας.

Άμεσα στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος του Λιμενικού και ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων πως επρόκειτο για το φορτηγό πλοίο «NOUR-M» σημαίας Σιέρα Λεόνε.

Από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο ανήκει σε συριακή εταιρεία, έχει απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών και έχει αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.

Το πλήρωμα συνελήφθη και όπως ανέφερε ο καπετάνιος το πλοίο είχε τελικό προορισμό λιμάνι της Τουρκίας.

Από τις κινήσεις του ωστόσο διαπιστώνεται πως είχε ξεκινήσει από Ουκρανία. Ο τελικός προορισμός δεν έχει εξακριβωθεί να κατευθυνόταν είτε στη Συρία είτε στη Λιβύη.