Σε άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών ανήκει το πτώμα το οποίο ανέσυραν αλιείς στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Σώζων στη Κίσαμο Χανίων την Παρασκευή.

Όπως φαίνεται, το θρίλερ για την ταυτοποίηση του πτώματος, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίος ο άτυχος άντρας βρέθηκε νεκρός για πολλούς μήνες στο βυθό της θαλασσας, θα συνεχιστεί καθώς από τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή, το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και υπολογίζεται ότι ο θάνατος επήλθε πριν από τουλάχιστον  3 έως 6 μήνες.

Η σορός του άτυχου άντρα βρίσκονταν για αρκετό καιρό στο βυθό της θάλασσας, μπλεγμένο σε δίχτυα ή παραγάδια έρμαιο στις επιθέσεις ψαριών και για το λόγο αυτό πολλά ιστοτεμάχια από το κορμί του δεν ανευρέθησαν.

Επίσης δεν βρέθηκαν κατάγματα και σημάδια από παλαιότερες επεμβάσεις αλλά ούτε και τραύμα από όπλο ή νύσσον όργανο,  ενώ ελήφθη γενετικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για κάποια πιθανή ταυτοποίηση στο μέλλον.