Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης διοργάνωσε έξω από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο Σύνταγμα στήθηκαν ηχεία από τα οποία μεταδιδόταν η συζήτηση στη Βουλή. Μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα, τόνισαν πως η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων.

Παρόντες ήταν και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με κεριά αναμμένα κρατούσαν πανό «η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο» μπροστά από τα κάγκελα του Άγνωστου Στρατιώτη.

Λίγο μετά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

«Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας», έγραφε στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.