Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας.

Το ραντεβού είχε κλειστεί για σήμερα Δευτέρα το απόγευμα και θα αποτελούσε η συνέχεια της συζήτησης της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο ραντεβού του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η εναλλακτική πρόταση του υπουργείου, ώστε να κλείσει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων του 2013 είναι η απόλυση των 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω κατάργησης των ειδικοτήτων στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την Υγεία.