Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων, προκάλεσε η κακοκαιρία που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πρωί αλλά και το μεσημέρι σήμερα, νιφάδες χιονιού έπεσαν μέσα και στην πόλη των Χανίων ενώ το χιόνι εξακολουθούσε να πέφτει κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα.

Πολλές περιοχές " ντύθηκαν" στα λευκά με τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Χανίων και των δήμων να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να μείνουν ανοικτοί οι οδικοί άξονες.

Νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Θέρισο ενώ γινόταν προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι από Θέρισo προς Ζούρβα , Ασκύφου προς Σφακιά , προς τον Ομαλό, την περιοχή Πέτρα Σελί, προς Παλαιόχωρα και από Καλλικράτη προς Ασή Γωνιά.

Το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ, μετά από πεζοπορία αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση σε χώρους κεραιών στο Θέρισo.

Από πτώση δυο στύλων της ΔΕΗ μέσα στο φαράγγι της Αράδαινας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές των Σφακίων.

Το μεσημέρι, χωρίς ρεύμα ήταν μόνο η Ανώπολη και γινόταν προσπάθειες από συνεργεία που έσπευσαν μέσω Ρεθύμνου να αποκατασταθεί η βλάβη μέχρι το απόγευμα.

Παρόμοια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα, αναφέρθηκαν και στις περιοχές της Κουντούρας και στον Αλίκαμπο.

Κλειστά για λόγους ασφαλείας και για λόγους αδυναμίας μαθητών και εκπαιδευτικών να τα προσεγγίσουν έμειναν και χθες το λύκειο και το γυμνάσιο Σφακίων, το γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Κανδάνου.

Κλειστά παρέμειναν ακόμα, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στα Σφακιά, τα δημοτικά Κανδάνου Ροδοβανίου, Σέμπρωνα, Σφηναρίου, Έλους, Ασή Γωνιάς και Κουρνά, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Καβρό και Κεραμειά.

Η κακοκαιρία επηρέασε και την επιχείρηση επαναπατρισμού των τελευταίων υπηκόων Μπαγκλαντές, μέσω του αεροδρομίου Χανίων.

Το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τις 9 , αεροσκάφος Τζάμπο 747-400 επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω καταιγίδας στο αεροδρόμιο " Δασκαλογιάννης".

Κατά την διαδικασία χτυπήθηκε από κεραυνό ωστόσο ο κυβερνήτης κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο αεροπλάνο που το μεσημέρι σήμερα αναχώρησε κανονικά για το Μπαγκλαντές.