Μια ζωή έφυγε και μια ζωή σώθηκε. Βρέφος 16 μηνών που πέθανε έδωσε ζωή σε μια 48χρονη γυναίκα. Οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η Μαρία - Κωνσταντίνα από την Ακράτα δυστυχώς κατέληξε μετά από ατύχημα. Οι γονείς της παρά τον πόνο τους πήραν την γενναία απόφαση, μέσα στο βαρύτατο πένθος και την ψυχική τους οδύνη, να χαρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Η διπλή μεταμόσχευση των νεφρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ομάδα χειρουργών υπό τον συντονιστή διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Χειρουργικής Διονύσιο Καραβία, και τον συντονιστή διευθυντή του Νεφρολογικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο, καθώς επίσης με τη συμμετοχή αναισθησιολόγων υπό τον καθηγητή Αναισθησιολογίας Κρίτων Φίλο , του Διευθυντή Ουρολογίας Ελευθέριου Φωκαεύς και του Επίκουρου Καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη.

Η μετεγχειρητική πορεία της υγείας της ασθενούς κρίνεται πολύ καλή, ενώ το ήπαρ του άτυχου βρέφους θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή στη Γερμανία.