Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Περιστέρι εννέα άνδρες (εκ των οποίων οι πέντε ανήλικοι) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν σε αγώνα μπάσκετ . 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ για το πρωτάθλημα  Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Α. Παπανδρέου», ομάδα 80 περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούσαν υπηρεσία μέτρων τάξης και ασφάλειας στο παραπάνω γυμναστήριο.

Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα ατόμων, αφού απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, εξήλθε του κλειστού γυμναστηρίου και επιτέθηκε εκ νέου κατά αυτών, με ρίψεις μολότοφ, πετρών, τεμαχίων μαρμάρων, πυροσβεστήρα και άλλων αντικειμένων.

Αστυνομικοί προσέγγισαν άμεσα στο σημείο και παρά την επίθεση που δέχτηκαν, προέβησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις συμπλοκές. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Στα σημεία των επεισοδίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), μία σιδερογροθιά, ένας πυροσβεστήρας, δύο κράνη μοτοσικλετιστή, μία πέτρα.