Κλοπές προϊόντων από πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας διέπραττε σπείρα ρομά, τρία μέλη της οποία συνελήφθησαν χθες και προχθές.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 39χρονος και δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 19 ετών. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας ενός 31χρονου συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κατά περίπτωση για αντίσταση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, με την αξία των κλεμμένων προϊόντων να ξεπερνά τα 4.500 ευρώ.

Προχθές το μεσημέρι, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενημερώθηκε για κλοπή που διαπράχθηκε σε πολυκατάστημα από άγνωστους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με αυτοκίνητο. Το όχημα εντοπίστηκε να κινείται σε περιοχή της Χαλκίδας και έγινε σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Ο οδηγός του οχήματος αγνόησε το σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα. 

Ακολούθησε καταδίωξη στο πλαίσιο της οποίας το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε μάντρα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.
Ο 39χρονος συνελήφθη, ενώ ο 31χρονος απώθησε ένα αστυνομικό και μαζί με την 45χρονη τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Η 45χρονη συνελήφθη, ενώ ο 31χρονος κατάφερε να διαφύγει.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν προϊόντα που είχαν κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα, όπως, φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, απορρυπαντικά, σαμπουάν, χυμούς, συσκευασίες που περιείχαν αλλαντικά, τυροκομικά είδη, ελαιόλαδο, γάλα και άλλα είδη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή στην σπείρα της 19χρονης, η οποία συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Χαλκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε, από τις 19 Οκτωβρίου, οι δράστες από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης, τουλάχιστον ακόμη επτά κλοπές στο ίδιο, αλλά και σε άλλα πολυκαταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. 
 
Η 45χρονη κατά τη σύλληψή της επέδειξε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.