Για τον τραγικό θάνατο άστεγων συμπολιτών μας, δεν φταίει μόνο το κρύο, φταίνε και οι πολιτικές, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Δημοτική Κίνηση ''Ανοιχτή Πόλη'' για τον τραγικό θάνατο αστέγου στο Θησείο.

 Ο θάνατος ενός αστέγου ή οι επαπειλούμενοι θάνατοι και άλλων άστεγων συμπολιτών μας στο Θησείο, αποτελεί τραγικό γεγονός που δε χωράει μικροπολιτική εκμετάλλευση. Είχαμε καλέσει τη δημοτική αρχή να λάβει όλα τα αναγκαία έκτακτα μέτρα για την αποφυγή θυμάτων από το κρύο. Παρά τις σχετικές εξαγγελίες, τα όποια μέτρα ελήφθησαν, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν απέδωσαν.

 Η δημοτική αρχή οφείλει σήμερα να ενημερώσει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, πόσοι δημοτικοί χώροι άνοιξαν για να υποδεχθούν αστέγους, ποιες ενέργειες έγιναν για την πληροφόρησή τους, πόσοι υπάλληλοι του Δήμου βγήκαν στο δρόμο τις τελευταίες μέρες για να συνδράμουν τους κοινωνικά αποκλεισμένους που ζουν στο δρόμο.

 Σε κάθε περίπτωση, δουλειά της δημοτικής αρχής δεν είναι να εκφράζει τη θλίψη της, ούτε να διαπιστώνει τα ήδη γνωστά οξυμένα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού. Δουλειά της δημοτικής αρχής είναι να απαντήσει στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Αθήνα και η οποία έχει υπογραμμιστεί από πολλές πλευρές. Και αυτή η απάντηση δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον αντίποδα των περιοριστικών πολιτικών του μνημονίου που έχει υιοθετήσει και η δημοτική αρχή Καμίνη.

 Η Ανοιχτή Πόλη της 3ης δημοτικής κοινότητας καλεί για το γεγονός αυτό τους γείτονες και τις γειτόνισσες σε διαμαρτυρία και ενημέρωση του κοινού, την Κυριακή 12 το μεσημέρι στο άλσος έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.