Όλα έτοιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που θα δώσει τη δυνατότητα σε  26.000 κατοίκους να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, τυρί φέτα, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και ελαιόλαδο.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν φέτος σε 36 φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανείμουν στα μέλη τους - συμπεριλαμβάνονται 10 φιλανθρωπικά ιδρύματα, 7 δήμοι και 19 φιλανθρωπικοί σύλλογοι της Π.Ε. Λάρισας.

Οι ποσότητες τροφίμων που θα διανεμηθούν φέτος στους δικαιούχους της Π.Ε. Λάρισας είναι:

  •         Φέτα ΠΟΠ                   27 τόνοι 
  •         Ζυμαρικά                    170 τόνοι 
  •         Γραβιέρα ΠΟΠ            17 τόνοι
  •         Ελαιόλαδο                  70 τόνοι
  •         Κεφαλογραβιέρα         17 τόνοι

Η πρώτη διανομή θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου με τα ζυμαρικά και έπονται οι διανομές των υπολοίπων τροφίμων.

«Δυστυχώς, και αυτή τη χρονιά, ως χώρα και ως νομός, περνάμε  δύσκολα και οι συνέπειες της κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ εμφανείς, είναι δίπλα μας και μας αγγίζουν: οι άνεργοι συμπολίτες μας είναι πολλοί, οι  άνθρωποι που δεν μπορούν να αγοράσουν έστω και τα απολύτως απαραίτητα για την οικογένειά τους ακόμη περισσότεροι. Θα είμασταν ευτυχείς αν δεν χρειαζόταν να γίνει η διανομή τροφίμων, αν οι συμπολίτες μας δεν είχαν απόλυτη ανάγκη τα τρόφιμα. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα μας διαψεύδει. Με την διανομή των τροφίμων δίνεται μία κάποια βοήθεια, μία ανακούφιση στους συμπολίτες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύνεται και το πρόβλημα», τόνισε η  αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην  αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή την έναρξη της φετινής διανομής.