Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το ζήτημα της περικοπής της επιδότησης ελαιολάδου από τους ελαιοπαραγωγούς κατά 40% από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ελαιοκομική περίοδο 2002-2003, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης.

Η περικοπή αυτή είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις με δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών και το 2006, 250 αγρότες από το νομό Χανίων,με την συνδρομή της ΓΕΣΑΣΕ είχαν καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, διεκδικώντας την καταβολή του 40% από την επιδότηση του 2002-2003.

Οι αγωγές αυτές όπως ανακοίνωσε ο κ.Γωνιωτάκης θα αρχίσουν σταδιακά να εκδικάζονται από τον Απρίλιο στο μονομελές διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Γωνιωτάκης κάλεσε τους αγρότες των Χανίων που είχαν καταθέσει αγωγές, να προσέρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καθημερινά (10.00 έως 13.00,) προκειμένου να υποβάλλουν εξουσιοδοτήσεις, ώστε να εκπροσωπηθούν στην εκδίκαση των αγωγών από τους δικηγόρους της ΓΕΣΑΣΕ.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών των Χανίων που υπέστησαν ζημιές από τα σπασίματα από τις χιονοπτώσεις του 2008.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Γωνιωτάκης, ο σχετικός φάκελος στάλθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός ενός μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.