“Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν από την πρωτοφανή -για τα δεδομένα της πόλης- απώλεια ενός συνανθρώπου μας, σύμφωνα με την τελική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, που βρέθηκε από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου σήμερα το πρωί.”

Αυτό επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η δημοτική παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», με την οποία επιρρίπτονται ευθύνες για βαριά αμέλεια και μη χρήση των ήδη υπαρχουσών υποδομών του Δήμου,σχετικά με το θάνατο ενός αστέγου, χθες βράδυ, από το κρύο και το χιόνι που επικράτησαν στην πρωτεύουσα. Επίσης, η παράταξη υπενθυμίζει ότι επί των ημερών της δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή και θέτει ερωτήματα για την προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας:

“Ως γνωστόν, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή εκπονήθηκε και εφαρμοζόταν -με επιτυχία, κάθε χρόνο- το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «ΑΘΗΝΑ ΕΣΤΙΑ». Η Αθήνα δεν απώλεσε ανθρώπινη ζωή, τα προηγούμενα χρόνια και κάτω από εξαιρετικά δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Προς το παρόν ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή:

1) Γιατί δεν τέθηκε σε εφαρμογή το επιτυχημένο επιχειρησιακό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ ΕΣΤΙΑ», που προβλέπει τις απαραίτητες ενέργειες κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες;

2) Γιατί δεν ζητήθηκε η αρωγή των Εισαγγελικών Αρχών, ώστε να περισυλλεγούν οι αναξιοπαθούντες;

3) Γιατί δεν άνοιξε το Ξενοδοχείο των Φτωχών;

4) Γιατί δεν οργανώθηκε το σύστημα, με βάση την τεχνογνωσία των προηγουμένων ετών;

5) Γιατί δεν παρέμειναν ανοικτές οι δομές του Δήμου;
Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη. Εάν όμως είναι λόγω ψύχους, τότε -δυστυχώς- θα συγκαταλέγεται πλέον και η Αθήνα στις πρωτεύουσες που εγκαταλείπουν τους ανθρώπους τους στο δρόμο.

Θα ενημερωθούμε πλήρως και θα επανέλθουμε.”