Λίγες ημέρες μετά την επίθεση του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, με αφορμή νομοσχέδιο του Υπουργείου, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, ο κ. Σεραφείμ, επανέρχεται στο ίδιο θέμα, δηλώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι “για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη, με το άρθρο 6, καθιερώνεται -κατά φασιστικό τρόπο- συλλογική ευθύνη για αδικοπραγίες ενός φυσικού προσώπου και απαραδέκτως αναγορεύεται ο εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας (υπουργός Δικαιοσύνης) σε φυσικό δικαστή.”

Είναι προφανές ότι οι καθημερινές  παρεμβάσεις του μητροπολίτη Πειραιώς εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος. Η τακτική που ακολουθεί ο μητροπολίτης είναι εντελώς διαφορετική απ'  αυτή που ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ιεράρχες, αλλά και άλλα εκκλησιαστικά στελέχη πιέζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος “να μαζέψει τα λουριά” του μητροπολίτη.

Σε άλλο σημείο των σημερινών του δηλώσεων, ο μητροπολίτης αναφέρεται “στην προκλητική και αναιτιολόγητη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, κατά τρεις μονάδες, από την σιωνιστικών συμφερόντων Αμερικανική εταιρεία Moody΄s , που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.”

Όλα αυτά τα θεωρεί κατευθυνόμενα από συγκεκριμένα κέντρα που δρουν εναντίον της Ελλάδας και προσθέτει:“Τίθεται το μέγιστο ερώτημα γιατί οι έχοντες εξουσία κλίνουν τον αυχένα στα δαιμονιώδη και σατανικά κελεύσματα των διεθνών αυτών τρομοκρατών και δεν ακολουθούν πολιτική αφύπνισης και εθνικής και πνευματικής απελευθέρωσης. “

Ο Πειραιώς διερωτάται επίσης γιατί η Ελλάδα δεν προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, τονίζοντας ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρυσοφόρα κοιτάσματα, αξίας 12 δις ευρώ.