Αρχίζει από αύριο, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 19 του μήνα, το μποϋκοτάζ της Ένωσης Καταναλωτών Χίου στα αεροπορικά εισιτήρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Χιώτες καλούνται να δείξουν με την αποχή τους, «την αντίθεσή τους, από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη, στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα, που με το ένα τρίτο των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς -και όχι μόνο- προορισμούς. Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».

Σημειωτέον ότι ήδη, ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας εκτελεί με εισιτήριο από 50 έως 70 ευρώ, το αεροπορικό δρομολόγιο Σμύρνης- Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Βροντάδου, Ν. Νύκτας κατέθεσε μια ρηξικέλευθη πρόταση: πρότεινε, στο πλαίσιο διερεύνησης εταιρειών που κάνει ο δήμος, να κληθεί η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία «Πήγασος» που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη- Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο.

«Όταν η Ολυμπιακή απαιτεί μισθό για ένα ταξίδι, γιατί να μην διερευνήσουμε αυτήν τη δυνατότητα, που θα φέρει Σμυρνιούς αεροπορικώς στη Χίο, αλλά παράλληλα θα πάει τους Χιώτες στην Αθήνα με το ένα τρίτο της υπάρχουσας τιμής του μονοπωλίου της Olympic;» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο περιφέρειας, η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου απ' αυτά, που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων, να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.

TAGS