Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο επισκέφθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες για την παρουσίαση της πρώτης ηλεκτρονικής επίδοσης απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ηλεκτρονική υπογραφή.

Μετά το τέλος της παρουσίασης  κ. Μητσοτάκης  τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το ΣτΕ και τη Δικαιοσύνη, καθώς έγινε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

«Είναι  τεράστια τα οφέλη από  την ηλεκτρονική επίδοση των δικαστικών αποφάσεων, καθώς διακινούνται τρία εκατομμύρια σελίδες μέσα σε ένα χρόνο μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και  του ΣτΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε: «Η πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό της ηλεκτρονικής πληροφορίας και επικοινωνίας είναι σχετικώς μακρά και γόνιμη. Διακρίνεται έναντι εγχώριων θεσμών και ανταγωνίζεται αξιοπρεπώς αντίστοιχους θεσμούς πολύ προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Το πληροφοριακό του σύστημα έχει πληρότητα και βάθος, που μόνο εκείνοι που το εκμεταλλεύονται γνωρίζουν την αξία του».

Ο κ. Ρίζος πρόσθεσε ότι  το περιβάλλον στο οποίο ανεπτύχθη επί σειρά ετών το σύστημα δεν ήταν ιδιαιτέρως φιλικό. «Ελάχιστοι οι πόροι που μας διατέθηκαν. Οικονομία και στους ανθρώπινους πόρους σε εποχή ευμάρειας. Σήμερα, εν μέσω κρίσεως, φαίνεται να υπάρχει μια μεταβολή στάσεως. Αρκεί να είναι συνεχής και ουσιαστική», κατέληξε.