Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου χάραξης ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας σύσκεψη υπό την προεδρία των αντιπεριφερειαρχών Πρέβεζας, Σ. Ιωάννου, που είναι αρμόδιος στα θέματα Τουρισμού της Ηπείρου και Άρτας, Β. Ψαθά.

Aπό τον κ. Ιωάννου κατατέθηκαν οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου που περιλαμβάνουν τα έργα υποδομής και τη διαφημιστική προβολή. Τονίσθηκε η ανάγκη αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δράσεων που θα ενεργοποιηθούν με την παράλληλη σύσταση Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού.

Επίσης, ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα λάβει μέρος στη διεθνή έκθεση τουριστικής προβολής στο Λονδίνο από τις 19 έως τις 27 Απριλίου 2011.

Από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και των Δήμων της περιοχής κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι απόψεις τους για την τουριστική ανάπτυξη τόσο του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων όσο και του Αμβρακικού Κόλπου.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τα ζητήματα υποδομής και προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και της Ηπείρου, γενικότερα.

Ο κ. Ψαθάς κλείνοντας τη σύσκεψη αναφέρθηκε στην κατεύθυνση για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του ορεινού όγκου, στην οικοτουριστική ανάπτυξη του Αμβρακικού και στον πλούτο των Βυζαντινών Μνημείων, δηλαδή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ομαδοποιηθούν στο συνολικότερο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ηπείρου.