Στο στόχαστρο της κινητικότητας μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησής τους από εξειδικευμένη εταιρεία. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», στόχος είναι να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μέσων και να εντοπιστεί πλεονάζον προσωπικό, ενώ ο αριθμός των αποχωρήσεων δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 800 άτομα. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί οι αριθμοί που απαιτεί η τρόικα να συμπληρωθούν από το σύνολο των ΔΕΚΟ, ώστε να μην υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» κάποιας μικρής επιχείρησης του Δημοσίου, σενάριο το οποίο φαίνεται ότι παραμένει ζωντανό.

Πηγές του υπουργείου Υποδομών, ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο αριθμός των αποχωρήσεων δεν θα είναι τόσο μεγάλος και διαψεύδουν τις πληροφορίες που ήθελαν την πόρτα της εξόδου να βλέπει ποσοστό 5% των εργαζομένων από κάθε εταιρεία. 

Η διαδικασία της αξιολόγησης και η καταγραφή των αναγκών θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ώστε η ηγεσία του υπουργείου σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των εταιρειών να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.