Σοκαρισμένοι είναι από την χθες το απόγευμα γονείς , μαθητές και δάσκαλοι από το συμβάν που έλαβε χώρα στο κτήριο όπου στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας.

Ήταν 4.00 το απόγευμα και στο σχολείο λειτουργούσαν ολοήμερα τμήματα. Ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος που τρόμαξε τα παιδάκια αλλά και τους δασκάλους .

Ο θόρυβος προήλθε από διπλανή αίθουσα που εκείνη την στιγμή γινόταν μάθημα και γι' αυτό ο θόρυβος ήταν δυνατός. Όταν πήγαν στην διπλανή αίθουσα δεν πίστευαν στα μάτια τους αφού η σκόνη είχε καλύψει την αίθουσα. Όταν τα πράγματα ηρέμησαν διαπίστωσαν ότι η αίθουσα ήταν γεμάτο κομμάτια τοίχου και ένα τμήμα διαστάσεων δύο μέτρων ταβάνι να μην υπάρχει στην θέση του.

Οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από το κτήριο , φοβούμενοι μήπως ακολουθήσουν και άλλες πτώσεις , και ειδοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείο.

Σε λίγο παρούσα στο σχολείο ήταν και η Σχολική Σύμβουλος που ενημέρωνε τους αρμόδιους ( προϊστάμενο κο Καφανέλη κ.α. ) για το συμβάν.

Το περιστατικό συμβαίνει για δεύτερη φορά σε ένα κτήριο που η κατασκευή του είναι πρόσφατη( και αυτό είναι το παράξενο ) και που προορίζεται για την στέγαση Νηπιαγωγείου.

Παραχωρήθηκε όμως από τον Δήμο Καλαμπάκας για την στέγαση του Δημοτικό έως ότου κατασκευαστεί το δικό του κτήριο. Σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο συγκεκριμένο κτήριο ενώ αύριο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας.