«Πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους»,  δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό του 2014, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την πρόσφατη απόφαση  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για τους 600 συμβασιούχους του δήμου στον τομέα καθαριότητας.

«Ο δήμος αναμένει την επίδοση της απόφασης», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι, οι εργαζόμενοι δεν απομακρύνονται από τη θέση τους.

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει τους απολυμένους εργαζόμενους θεωρώντας ότι πράγματι οι αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεών τους ουσιαστικά καταδεικνύουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Ωστόσο το δικαστήριο δεν όρισε να γίνει άμεσα εκτελεστή η απόφασή του, γεγονός που σημαίνει ότι, αν και αναγνωρίζεται το δίκιο των συμβασιούχων, δεν υποχρεώνεται ο εργοδότης τους να τους επαναπροσλάβει.

Η υπόθεση αφορά 600 απολυμένους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου στο δήμο Θεσσαλονίκης, που, κατά παρέκταση αρμοδιότητας - κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών - προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθήνας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους με βασικό επιχείρημα ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.