current views are: 2

14 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:25

Θεσσαλονίκη: Υγειονομικό υλικό στο ΚΕΘΕΑ πρόσφερε η ΟΝΝΕΔ

Υγειονομικό υλικό, για την ενίσχυση της προσπάθειας περιορισμού της διάδοσης του ιού HIV και του ιού της ηπατίτιδας, στις τάξεις των χρηστών ναρκωτικών ουσιών παρέδωσε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Λαδάδικα.

Δημοσίευση 20:25’
αρθρο-newpost

Υγειονομικό υλικό, για την ενίσχυση της προσπάθειας περιορισμού της διάδοσης του ιού HIV και του ιού της ηπατίτιδας, στις τάξεις των χρηστών ναρκωτικών ουσιών παρέδωσε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Λαδάδικα.

Υγειονομικό υλικό, για την ενίσχυση της προσπάθειας περιορισμού της διάδοσης του ιού HIV και του ιού της ηπατίτιδας, στις τάξεις των χρηστών ναρκωτικών ουσιών παρέδωσε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Λαδάδικα.

Το υλικό (σύριγγες μίας χρήσης και προφυλακτικά) συγκεντρώθηκε στον «Έρανο Υγείας» που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης υπέρ του ΚΕΘΕΑ και της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» της Νέας Δημοκρατίας.

«Μέσα από την πρωτοβουλία ενίσχυσης της προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης μολυσματικών νόσων μεταξύ των χρηστών ουσιών, ενισχύεται το σύνολο της κοινωνίας, διότι οι ασθένειες, όπως το AIDS και η ηπατίτιδα, δεν απειλούν μόνο τις ομάδες υψηλού κινδύνου», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης και πρόσθεσε:

«Θελήσαμε για μια ακόμη φορά να στείλουμε, ως πολιτική νεολαία, ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών, υπέρ της ζωής, αλλά και υπέρ της αλληλεγγύης στην προσπάθεια φορέων όπως το ΚΕΘΕΑ να προστατέψουν τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας από τους παράλληλους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών, μέχρι να βρουν το δρόμο τους προς την απεξάρτηση. Η στήριξη του ΚΕΘΕΑ από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης δεν σταματά εδώ. Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του έργου του, σε άλλους τομείς».

Από την πλευρά του ο ειδικός βοηθός διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα, Φαίδων Καλοτεράκης, που παρέλαβε το υλικό, επισήμανε:

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η υπεράσπιση της ζωής, αποτελούν προκλήσεις που υπερβαίνουν κόμματα και πολιτικές διαφορές. Γι αυτό, υποδεχθήκαμε με χαρά και ευγνωμοσύνη την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, όπως θα υποδεχόμασταν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από κάθε πολιτικό ή άλλο φορέα. Λόγω πολλαπλής χρήσης της ίδιας σύριγγας από διαφορετικούς χρήστες και λόγω σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις, το πρόβλημα της διάδοσης του HIV και της ηπατίτιδας, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια μεταξύ των χρηστών, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια, για να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος και στη Θεσσαλονίκη, προμηθεύοντας εμείς οι ίδιοι σύριγγες και προφυλακτικά που καταφέρνουμε να αγοράσουμε ή να συγκεντρώσουμε από δωρεές. Γι` αυτό είναι πολύτιμη κάθε συνεισφορά, ιδιαίτερα μέσα από τόσο ευφυείς ιδέες, όπως ο “έρανος” στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης».

 


σχετικα αρθρα