ΑΔΕΔΥ: Εξαιρετικά επίκαιρο το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρετικά επίκαιρο το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Εξαιρετικά επίκαιρη λαϊκή διεκδίκηση» χαρακτηρίζει το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» η ΑΔΕΔΥ, σε διακήρυξή της για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ «επειδή οι δυνάμεις του φασισμού έχουν σηκώσει κεφάλι, δολοφονούν και εκμεταλλεύονται  με απροκάλυπτο  και τον πιο χυδαίο και   προκλητικό  τρόπο την ελληνική κοινωνία».

Την ίδια ώρα, επισημαίνει, η κοινωνία δοκιμάζεται  σήμερα και ξανά «εξαιτίας της αναλγησίας τρόικας και συγκυβέρνησης, που δεν δίστασαν να επιβάλουν ένα ακόμη επαχθές και επώδυνο πακέτο μέτρων, πιο σκληρό από τα προηγούμενα».

«Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης (…) το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών  του μνημονίου και της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί το Κυριακή προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο