Ενισχύει ο ΕΔΣΝΑ τα μέτρα περίφραξης και φύλαξης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αθρόας παράνομης εισόδου αθίγγανων και λαθρομεταναστών στον ΧΥΤΑ.

Ήδη και μετά τις σχετικές εντολές της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ που προέκυψαν κατόπιν συνεργασίας με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής:

-Κατασκευάστηκε νέο τοιχίο περίφραξης μήκους 200 και ύψους 2,5 μέτρων στο βορειοδυτικό τμήμα της εγκατάστασης που συνορεύει με το γκαράζ του Δήμου Αθηναίων.

-Ενισχύθηκε το υφιστάμενο τοιχίο μήκους 100 μέτρων στο δυτικό τμήμα του ΧΥΤΑ που υπερυψώθηκε κατά 1,5 επιπλέον μέτρο φτάνοντας πλέον τα τρία μέτρα καθ’ ύψος.

-Διενεργείται διαγωνισμός για την κατασκευή τοιχίου στο βόρειο τμήμα του ΧΥΤΑ μήκους 190 περίπου μέτρων που θα αντικαταστήσει το συρματόπλεγμα το οποίο αφαιρείται από τις ομάδες ατόμων που εισέρχονται παράνομα στον ΧΥΤΑ.

-Διενεργείται ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης μετά από όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχου.

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες αυτών των ατόμων εισέρχονται παράνομα στον ΧΥΤΑ την ώρα που ο εργοταξιακός χώρος είναι σε πλήρη λειτουργία, με στόχο των προσπορισμό από το ημερήσιο μέτωπο των απορριμμάτων, διαφόρων αντικειμένων που στη συνέχεια μεταπωλούν.

Αποτέλεσμα της δράσης τους είναι να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ιδίων και των εργαζομένων του Συνδέσμου και να διακόπτονται για πολλές ώρες οι εργασίες υγειονομικής ταφής, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων της πρωτεύουσας.