Σταδιακή βελτίωση του καιρού σημειώνεται από το μεσημέρι.

Από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές μετά την εξασθένηση των ανέμων. Ωστόσο, από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, καθώς οι άνεμοι στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο στενό Καφηρέα, φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Παγετός σε περιοχές της Μακεδονίας

Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καμαϊκτσαλάν, από το δρόμο του Αγίου Αθανασίου, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά.

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια και τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τη νύχτα. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 6 (-06) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 4 (-04) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: στην Εύβοια νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ηλιοφάνεια. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 5 (-05) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Βελτίωση αρχικά στη δυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά διαστήματα χιονόνερο η χιόνι. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 8 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από μείον 2 (- 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: γενικά ηλιοφάνεια. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Θερμοκρασία: από μείον 3 (- 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου.